Timișoara
21 mai 2024, 3:02
Partly cloudy
Partly cloudy
16°C
Apparent: 18°C
Presiunea: 1013 mb
Umiditate: 78%
Vântul: 6 km/h W
Rafale de vânt: 40 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 5:56
Apus: 21:06
 

Primarul Dominic Fritz a anunțat recent recuperarea unui teren pe care era amplasată o parcare "privată" în apropierea pieței din Badea Cârțan

Primarul Dominic Fritz a anunțat recent recuperarea unui teren pe care era amplasată o parcare "privată" în apropierea pieței din Badea Cârțan, Timișoara, subliniind că acesta este, de fapt, domeniu public. Într-o declarație plină de vehemență, Fritz a dezvăluit că, după o investigație amănunțită, administrația locală a intervenit cu buldozere pentru a demola gardurile care împrejmuiau abuziv spațiul de peste 500 de metri pătrați.

Acțiunea a venit în urma descoperirii că proprietarul unei case adiacente pieței închiriase ilegal terenul, percepea taxe de parcare de la vizitatori, ceea ce reprezenta un abuz netolerat în noua administrație. Fritz a criticat dur abordarea fostei administrații conduse de Nicolae Robu, subliniind lipsa de acțiune și complicitatea la aceste practici ilicite.

"Facem muncă de detectiv, luăm dosar cu dosar și facem dreptate", a afirmat Fritz, adăugând că procesul nu doar că recuperează terenuri, ci și redă demnitatea orașului. El a descris aceste eforturi ca parte dintr-o nouă eră pentru Timișoara, în care corupția și influența clanurilor mafiote nu mai sunt tolerate.

Primarul a mai anunțat că în curând, terenul respectiv va fi transformat într-o parcare modernă destinată vizitatorilor pieței și enoriașilor bisericii învecinate. Acest demers se înscrie în strategia mai largă de a asigura că infrastructura urbană servește nevoile reale ale cetățenilor, nu interesele particulare.

Fritz a încheiat cu un apel la unitate și la continuarea schimbării, subliniind importanța alegerilor din 9 iunie pentru menținerea direcției de dezvoltare și integritate a administrației locale.

Această intervenție a primarului Dominic Fritz este un exemplu de acțiune decisivă în combaterea abuzurilor și corupției la nivel local, marcând un punct de cotitură în modul în care este administrat orașul Timișoara. Aceasta reiterează angajamentul său față de transparență și responsabilitate, elemente esențiale pentru restabilirea încrederii publice în instituțiile locale.

 

Dominic Fritz
Încă un teren recuperat. Știți parcarea îngrădită, ”privată”, pe lângă piața din Badea Cărțan? E de fapt domeniu public. Am intrat cu buldozerul, am dărâmat gardurile și acum suntem cu echipele SDM și amenajăm locuri de parcare pentru toată lumea.
Proprietarul casei de lângă piață s-a gândit să împrejmuiască terenul de peste 500 mp și să le ceară bani celor care aveau nevoie să-și lase undeva mașina ca să își facă cumpărăturile.
Normal că în administrația Robu nimeni nu a văzut nimic. Nimeni nu a știut nimic.
Facem muncă de detectiv, luăm dosar cu dosar și facem dreptate. Recuperăm nu doar terenuri, ci și demnitatea orașului. Timișoara a intrat într-o nouă eră, în care furtul nu mai e normalitatea și clanurile nu mai pot să ”te cumpăr și pe tine”.
În câteva zile pe terenul de lângă Badea Cârțan cei care vin la piață sau la biserică vor avea noi locuri de parcare.
În 9 iunie, trebuie să ținem Timișoara pe acest drum, nu se ne întoarcem la cel experimentat la închisul ochilor.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram