Timișoara
27 mai 2024, 5:58
Mainly clear
Mainly clear
14°C
Apparent: 16°C
Presiunea: 1019 mb
Umiditate: 69%
Vântul: 1 km/h WSW
Rafale de vânt: 24 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 5:51
Apus: 21:12
 

Luptătorilor UFC li se interzice să parieze pe luptele organizației

UFC este una dintre cele mai importante organizații sportive din lume, iar produsul său este unul dintre cele mai populare din sfera sporturilor de contact. Artele marțiale mixte au devenit printre cele mai apreciate discipline din lumea luptelor, mai ales din punct de vedere comercial.

O organizație de această magnitudine a adoptat, în sfârșit, o poziție clară în legătură cu pariurile sportive. Ascensiunea fenomenului, legalizarea sa în numeroase piețe internaționale și banii pe care-i aduce organizațiilor sportive au transformat pariurile într-un subiect pe care nici UFC-ul nu l-a putut evita.

Acest pas făcut de UFC este unul fascinant și care merită discutat în profunzime. Acest articol va discuta detaliile oficiale ale deciziei și importanța sa. Vom discuta și circumstanțele care au influențat această decizie și care sunt ramificațiile sale.

Când s-a luat decizia

Managementul UFC și-a oficializat decizia într-un mod cât se poate de formal, mai ales când vine vorba de tonul folosit. Decizia a fost anunțată la data de 17 octombrie 2022 printr-un comunicat emis de Hunter Campbell – un membru senior al echipei de management din cadrul UFC.

Campbell are titlul de Chief Bussines Officer, fiind cel care se ocupă de partea afacerilor UFC. În timp ce Dana White este CEO, președinte și fața companiei, Campbell este cel responsabil de aspectele formale ale afacerii.

Comunicatul său de presă a anunțat faptul că luptătorii (contractați de) UFC vor trebui să adere la un nou amendament din cadrul conduitei sportive UFC. Acest amendament spune că luptătorii nu vor putea să parieze pe lupte organizate de companie.

Motivele din spatele deciziei

Principalul motiv din spatele acestei decizii se regăsește chiar în comunicatul de presă: schimbările legislative. Majoritatea statelor (mai ales cele din America) care au legalizat pariurile sportive au implementat anumite detalii de care până și UFC-ul trebuie să țină cont. O parte dintre aceste detalii sunt despre pariurile interne.

Pe scurt, membrilor unor organizații sportive le este interzis să parieze în cadrul propriei organizații. Chiar dacă un luptător pariază pe meciuri din care nu face parte, simpla posibilitate de a paria conform unor informații interne poate să fie un avantaj.

Luptătorii care pariază pe propriile meciuri pot oricând să trucheze meciul, doar în scopul de a avea un pariu câștigător. UFC-ul are deja câteva precedente care au dus la nevoia imediată de a interzice pariurile interne. Cel mai notoriu dintre ele este cel creat de Justin Jaynes – un luptător care a declarat explicit că a pariat pe propriile meciuri.

Pe lângă legislația care a atras această decizie, legitimitatea brandului este celălalt motiv esențial. Un punct forte al imaginii UFC-ului este cât de viscerale sunt luptele sale. Ritmul este (deseori alert), luptătorii vin din multe discipline, iar violența este reală. Ideea cum că meciurile sunt trucate ar lovi mult imaginea companiei și ar periclita imaginea brandului.

De ce e importantă această decizie

După cum am amintit pe parcursul acestui articol, UFC este o organizație imensă din lumea sportului profesionist. Compania nu reprezintă doar luptele și sporturile de contact, ci este și un produs gustat de fani ai sportului în general. Putem să zicem este unul dintre adevărații titani din lumea sportului.

Acest statut îi aduce UFC-ului deosebit de multă influență. O companie atât de mare dă tonul întregii lumi a sporturilor de contact. Organizațiile similare, dar mai mici, înțeleg perfect cum arată piața în care activează vis-a-vis de pariurile sportive. Un mod prin care înțeleg este activitatea giganților precum UFC.

De asemenea, jucătorii la pariuri sportive pot fi mai încrezători în șansele lor. Jocurile de noroc, din care fac parte și pariurile, sunt deosebit de populare. De la pariuri UFC la jocurile de pe SlotsCalendar, piața oferă deosebit de multe variante. Jucătorii se pot încrede că pariurile lor sunt legitime și că șansa lor de a câștiga nu este influențată de trucaje.

Concluzie

Putem spune că decizia UFC-ului de a le interzice luptătorilor să parieze pe luptele organizației este un pas către instaurarea unor reglementări bine puse la punct.

Piața încearcă să țină pasul cu legislația, iar diferit sisteme de pariere apar în fiecare zi. Corectitudinea pariurilor este esențială. Totuși, nu uita să pariezi responsabil dacă pui bani pe lupte UFC!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram