Timișoara
14 octombrie 2024, 10:09
Overcast
Prognoza
12°C
Apparent: 13°C
Presiunea: 1018 mb
Umiditate: 68%
Vântul: 8 km/h NW
Rafale de vânt: 27 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:51
Apus: 18:50
 

ISU Timis: Bilanțul activităților organizate cu ocazia Zilei Internaționale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale

Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Banat" al județului Timiș ne informeaza.

În perioada 07-13 octombrie 2024, Inspectoratul pentru Situații de Urgență BANAT al județului Timiș a derulat o serie de activități menite să crească nivelul de conștientizare a riscurilor de dezastre naturale în rândul comunității. Aceste acțiuni s-au concentrat pe educația preventivă și informarea cetățenilor cu privire la măsurile de protecție necesare în situații de urgență.

Pe parcurul săptămânii anterioare, în cadrul a 3 unități de învățământ din Timișoara, personalul din cadrul Centrului de Formare și Pregătire în Descarcerare și Asistență Medicală de Urgență și Serviciului de Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților a susținut lecții deschise privind manevrele și tehnicile de acordare a primului ajutor medical de bază, precum și exerciții de evacuare în caz de cutremur. În acest context, peste 500 de elevi și cadre didactice au fost instruite.

Specialiștii din cadrul Inspecției de Prevenire, alături de paramedici și voluntari SMURD au organizat 2 puncte de informare preventivă cu tematică de protecție civilă în această perioadă, în locuri cu aflux mare de persoane. Rolul acestor acțiuni constă în conştientizarea cetăţenilor privind riscurile la care s-ar putea expune la un anumit moment şi într-un anumit loc, precum şi privind măsurile de protecţie şi comportamentul pe care ar trebui să le adopte în cazul producerii unei situaţii de urgenţă. Cu acest prilej, au fost informate și au primit materiale informative aproximativ 500 de persoane.

În perioada 11-12 octombrie 2024, subunitățile de pompieri au deschis porțile pentru copiii din comunitățile pe care le deservesc, oferindu-le ocazia de a explora meseria de salvator și autospecialele pompierilor.

 

 
Mai multe informații despre modul de comportare în diferite situații de urgență pot fi consultate pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență ,,FII pregătit” sau aplicația de mobil DSU, iar spoturile aferente campaniilor de informare preventivă sunt disponibile pe conturile de Youtube: ISU Timiș și Informare Preventivă IGSU.
 
Pentru alte informații, persoană de contact: purtător de cuvânt plutonier MIRCOV Zorița, 0749402710.

Sursa: ISU Timis

 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram