Timișoara
6 octombrie 2024, 20:21
Overcast
Prognoza
13°C
Apparent: 13°C
Presiunea: 1013 mb
Umiditate: 89%
Vântul: 5 km/h SW
Rafale de vânt: 15 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:40
Apus: 19:05
 

ISU Timis: Ziua Pompierilor - 13.09.2024

Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Banat" al județului Timiș ne informeaza.

Astăzi am sărbătorit Ziua Pompierilor din România, eveniment care comemorează, în fiecare an, pe 13 septembrie, un episod glorios din istoria națională – lupta purtată cu 176 de ani în urmă, pe Dealul Spirii, de Compania de Pompieri condusă de căpitanul Pavel Zăgănescu împotriva oștirii otomane.
 

În faţa inspectorului, după intonarea Imnului Naţional, evenimentul a continuat cu oficierea serviciului religios de către preotul militar Mihai-Adrian VENTER, precum şi depunerea unei jerbe de flori la Troița ridicată în cinstea eroilor pompieri, în acordurile Imnului Eroilor.
 

 

Invitat să ia cuvântul, domnul general de brigadă ing. Lucian-Vasile MIHOC, inspector șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „BANAT” al județului Timiș a dat citire mesajului inspectorului general.
 

Cu prilejul Zilei de 13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România, 3 ofiţeri şi 7 subofiţeri au fost înaintaţi în gradul următor, înainte de expirarea stagiului minim în grad.

Pentru inițiativa, spiritul de sacrificiu și profesionalismul dovedit, domnul inspector şef a acordat 5 diplome de merit pompierilor care s-au remarcat în timpul sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu, 2 diplome de mulţumire pentru efortul depus în procesul de renovare a Troiței ridicate în cinstea eroilor pompieri, precum şi 2 diplome de apreciere voluntarilor care s-au distins în activitatea desfășurată alături de salvatorii profesioniști, datorită angajamentului remarcabil față de salvarea vieților omenești.
 

Activitatea a continuat cu participarea la slujba religioasă cu ocazia prăznuirii Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş, patronul spiritual al pompierilor din România, la Catedrala Mitropolitană din municipiul Timişoara, urmată de primirea distinşilor invitaţi la sediul Academiei Române – Filiala Timişoara.
Reprezentanţii autorităţilor publice locale şi ai instituţiilor militare, alături de cadre militare în rezervă, au rostit alocuţiuni cu ocazia acestui moment aniversar.
 

În încheiere, am avut deosebita plăcere de a asista la un scurt moment muzical susținut de două dintre elevele cu performanțe artistice deosebite din cadrul Liceului de Artă „Ion Vidu” din Timișoara.
 

De ziua noastră, vă adresăm mulțumiri tuturor pentru participare și pentru încrederea acordată. Vă asigurăm că suntem pregătiți să intervenim în situații de urgență, zi de zi, 24 de ore din 24!
 

La Mulţi Ani!

Sursa: ISU Timis

 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram