Timișoara
6 octombrie 2024, 20:25
Overcast
Prognoza
13°C
Apparent: 13°C
Presiunea: 1013 mb
Umiditate: 89%
Vântul: 5 km/h SW
Rafale de vânt: 15 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:40
Apus: 19:05
 

ISU Timis: Misiunile pompierilor timișeni în perioada 24-25 august 2024

Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Banat" al județului Timiș ne informeaza.

În perioada 24-25 august 2024, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului au răspuns cu promptitudine la peste 250 solicitări de urgență.În ultimele 48 de ore, echipajele medicale SMURD au fost solicitate să intervină în 219 misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, fiind asistate 219 persoane (200 adulți și 19 copii).
De asemenea, în perioada supusă atenției, eforturile colegilor noștri s-au concentrat și asupra protecției comunităților și bunurilor acestora, sens în care echipajele operative au intervenit în urma producerii a 2 accidente rutiere, 6 deblocări de uși, stingerea a 18 incendii, precum și în alte 2 situații de urgență.
Din totalul incendiilor înregistrate, 15 intervenții au fost la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată și deșeuri și culturi agricole), suprafața de teren afectată fiind de aproximativ 34 ha (în localitățile Sârbova, Margina, Bazoș, Jebel, Uliuc, Hițiaș). În acest sens, readucem în atenția cetățenilor faptul că arderea miriștilor și a vegetației uscate este strict interzisă!Pe lângă acestea, au fost executate alte 2 misiuni de protecție a comunităților.
În acest început de săptămână, temperaturile se mențin crescute. În acest sens, atragem atenția persoanelor care doresc să meargă la scăldat. Condițiile de înot pot fi imprevizibile în râuri, iazuri, lacuri sau în mare. Asigurați-vă că cei mici se scaldă doar în locuri special amenajate pentru înot și respectați avertizările privind interzicerea scăldatului în anumite zone. De asemenea, supravegheați constant copiii în apă sau în apropierea acesteia!
Pompierii militari timișeni rămân la datorie pentru asigurarea răspunsului prompt la solicitările cetățenilor aflați în dificultate.

 

Pentru alte informații, persoană de contact: purtător de cuvânt plutonier MIRCOV Zorița, 0749402710.

Sursa: ISU Timis

 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram