Timișoara
6 octombrie 2024, 20:28
Overcast
Prognoza
13°C
Apparent: 13°C
Presiunea: 1013 mb
Umiditate: 89%
Vântul: 5 km/h SW
Rafale de vânt: 15 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:40
Apus: 19:05
 

ISU Timis: Prevenirea situațiilor de urgență pe timpul minivacanței prilejuite de Sărbătorirea Adormirii Maicii Domnului

Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Banat" al județului Timiș ne informeaza.

           Pentru a ne asigura că petrecerea acestui weekend prelungit se desfășoară în siguranță, peste 130 de pompieri se vor afla zilnic în serviciu operativ, fiind pregătiți să acorde asistență medicală de urgență, să intervină pentru stingerea incendiilor și pentru salvarea persoanelor din mediile ostile vieții.
            Pentru evitarea producerii unor incidente este necesară respectarea câtorva reguli simple, însă foarte importante.
            În cazul în care doriți să petreceți aceste zile în mijlocul naturii, alături de familie și prieteni, vă recomandăm să respectați măsurile de apărare împotriva incendiilor.
           De asemenea, atragem atenția persoanelor care doresc să meargă la scăldat. Condițiile de înot pot fi imprevizibile în râuri, iazuri, lacuri sau în mare. În multe situații, curentul puternic, adâncimea apei și teribilismul pot duce la scenarii dramatice. Asigurați-vă că cei mici se scaldă doar în locuri special amenajate pentru înot și respectați avertizările privind interzicerea scăldatului în anumite zone. Supravegheați constant copiii în apă sau în apropierea acesteia!
             Daca alegeți să luați parte la evenimente publice, aveți în vedere că, la aceste manifestații se preconizează un aflux mare de persoane, iar pompierii recomandă respectarea măsurilor de prevenire a situațiilor de urgență ce pot surveni pe timpul desfășurării manifestațiilor, astfel:

Nu utilizați focul deschis în locuri cu pericol de incendiu;
Nu aruncați la întâmplare țigările. Este interzis fumatul în afara locurilor special amenajate;
NU lăsați copiii nesupravegheați;
Nu blocați căile de acces pentru a permite intervenția autospecialelor sau accesul la hidranții exteriori;
În eventualitatea producerii unei situații de urgență apelați numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

               În perioada 16-18 august 2024, în Parcul Civic din Timișoara are loc evenimentul „City Celebration”/ „Celebrarea Orașului”. Zilnic, între orele 18:00-23:30 (până la terminare, în funcție de afluxul participanților), pompierii militari timișeni și voluntarii I.S.U. Timiș vor asigura măsurile de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență ce pot surveni pe tot parcursul programului artistic, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autospecială pentru transport personal și victime multiple.
 

 
               Pentru alte informații, persoană de contact: purtător de cuvânt plutonier Zorița MIRCOV, 0749402710.

Sursa: ISU Timis

 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram