Timișoara
6 octombrie 2024, 20:34
Overcast
Prognoza
13°C
Apparent: 12°C
Presiunea: 1013 mb
Umiditate: 87%
Vântul: 5 km/h SW
Rafale de vânt: 15 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:40
Apus: 19:05
 

ISU Timis: Preveniți înecul!

Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Banat" al județului Timiș ne informeaza.

                 Vineri, 09 august, în jurul orei 16:00, pompierii militari timișeni au fost alertați cu privire la două persoane posibil înecate în râul Timiș, pe raza localității Bazoș.
                 Au fost alertate toate subunitățile de intervenție ale inspectoratului și la fața locului intervin în misiunea de căutare-salvare 20 pompieri cu 7 bărci, precum și 2 scafandri, și două ambulanțe SAJ, dintre care una cu medic.
                Victimele (adulte, de sex feminin) au fost extrase din apă înainte de sosirea forțelor de intervenție. Din nefericire, o victimă este declarată decedată, iar cea de-a doua este inconștientă și primește îngrijiri medicale.
 
Vă recomandăm să respectați următoarele măsuri pentru a evita pericolul de înec:
❗nu intrați în apă după ce ați consumat alcool;❗nu intrați în apă pe timp de noapte;❗nu intrați în apa rece după expunere la soare;❗nu săriți în apă de pe platforme, poduri sau alte construcţii;❗nu lăsați copiii nesupravegheaţi în apă sau în împrejurimi;❗ scăldați-vă doar în locurile special amenajate în acest sens;❗ nu vă scăldați în râuri, lacuri, canale de irigații ale râurilor, sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenții sunt foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi și trunchiuri de copaci.
 
 

Sursa: ISU Timis

 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram