Timișoara
18 octombrie 2024, 11:42
Clear sky
Clear sky
11°C
Apparent: 6°C
Presiunea: 1027 mb
Umiditate: 67%
Vântul: 6 km/h ESE
Rafale de vânt: 20 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:56
Apus: 18:43
 

ISU Timis: Misiunile pompierilor timișeni în ultimul weekend din luna iunie 2024

Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Banat" al județului Timiș ne informeaza.

            Perioada 29-30 iunie 2024 a fost solicitantă pentru salvatorii timișeni. Astfel, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului au răspuns cu promptitudine la peste 160 solicitări de urgență.
            În ultimele 48 de ore, echipajele medicale S.M.U.R.D. au fost solicitate să intervină în 130  misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, fiind asistate 148 de persoane (137 adulți și 11 copii).
            De asemenea, în perioada supusă atenției, eforturile colegilor noștri s-au concentrat și asupra protecției comunităților și bunurilor acestora, sens în care echipajele operative au intervenit în urma producerii a 5 accidente rutiere, stingerea a 11 incendii, salvarea unei pisici, precum și în alte 7 situații de urgență. Totodată, pompierii militari timișeni au asigurat protecția comunităților în alte 6 misiuni (festival, raliu, slujbă religioasă) în acest weekend.
            Din totalul incendiilor înregistrate, patru intervenții au fost la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată și miriște), suprafața de teren afectată fiind de peste 10 hectare (în localitățile Sânnicolau Mare, Beba Veche, Timișoara și Livezile); în acest sens, readucem în atenția cetățenilor faptul că arderea miriștilor, vegetației uscate și a deșeurilor este strict interzisă. Alte trei incendii s-au produs la locuințe și o anexă, două izbucnite la un autoturism și o locomotivă și două la transformatoare electrice.
            De asemenea, în următoarea perioadă vă recomandăm să urmăriți avertizările meteorologice, iar în cazul unor fenomene meteo periculoase, întrerupeți orice activitate în aer liber și respectați recomandările autorităților. Mai multe informații despre modul de comportare în diferite situații de urgență găsiți pe platforma www.fiipregatit.ro și Aplicația DSU.
 

 
Pompierii militari timișeni rămân la datorie pentru asigurarea răspunsului prompt la solicitările cetățenilor aflați în dificultate.
 
 
Pentru alte informații, persoană de contact: purtător de cuvânt plutonier MIRCOV Zorița, 0749402710.

Sursa: ISU Timis

 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram