Timișoara
25 noiembrie 2024, 0:58
Overcast
Prognoza
3°C
Apparent: -1°C
Presiunea: 1031 mb
Umiditate: 60%
Vântul: 8 km/h SE
Rafale de vânt: 17 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:49
Apus: 16:55
 

„În vechime, cozonacul era o pâine boierească rară, care se mânca cu de toate, ciorbă, friptură”. Scriitoarea Tatiana Niculescu, despre drumul cozonacului de la rețeta cu 50 de ouă a lui Păstorel Teodoreanu, până la vasta democratizare de astăzi

Mătușa mea, pe care o evoc în carte și care era adolescentă în perioada interbelică, îmi povestea cum puneau pe masa de Paști doi cozonaci mari, cilindrici, tip panettone. Se punea un cozonac la un capăt al mesei, alt cozonac la celălalt capăt și între între ei bunătățile de Paști, mielul, drobul, ouăle roșii, Dar cu cozonac se mânca tot, era un fel de pâine, nu se făceau încă umpluturi

Citeste integral - click aici

Articolul "„În vechime, cozonacul era o pâine boierească rară, care se mânca cu de toate, ciorbă, friptură”. Scriitoarea Tatiana Niculescu, despre drumul cozonacului de la rețeta cu 50 de ouă a lui Păstorel Teodoreanu, până la vasta democratizare de astăzi" a fost redactat de Raluca Ion si  a fost preluat din publicatia online Republica.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram