Timișoara
29 noiembrie 2024, 13:59
Overcast
Prognoza
7°C
Apparent: 4°C
Presiunea: 1023 mb
Umiditate: 91%
Vântul: 8 km/h W
Rafale de vânt: 37 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:53
Apus: 16:53
 

Povestea din spatele celei mai bune porții de mâncare pe care nu am apucat să o gust

Pe rândul din mijloc, la școala din Drăgoești (Ialomița) Ionuț învață la matematică „Înmulțirea cu 5”, iar la limba română „Cuvinte cu sens opus și asemănător”. În aceeași încăpere, pe rândul de la fereastră, Steluța scrie la matematică „Adunări și scăderi până la 1.000.000”. Cu puține minute înainte și-a făcut exercițiile la limba română, sunt la lecția „Verbul”. Ionuț și Steluța nu sunt colegi de clasă, dar sunt colegi de sală. Ionuț e în a II-a, Steluța în a IV-a. Un singur cadru didactic le predă lor și colegilor materii diferite în aceeași oră de curs. Procesul se numește „simultaneitate” și este unul dintre cei mai mari dușmani ai copiilor și profesorilor din școlile de la țară.

Citeste integral - click aici

Articolul "Povestea din spatele celei mai bune porții de mâncare pe care nu am apucat să o gust" a fost redactat de Alex Livadaru si  a fost preluat din publicatia online Republica.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram