Timișoara
6 octombrie 2024, 22:25
Clear sky
Clear sky
12°C
Apparent: 11°C
Presiunea: 1014 mb
Umiditate: 91%
Vântul: 5 km/h SW
Rafale de vânt: 15 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:40
Apus: 19:05
 

ISU Timis: Măsuri de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență pe timpul minivacanței de 1 Decembrie

Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Banat" al județului Timiș ne informeaza.

În următoarele zile, având în vedere minivacanța prilejuită de celebrarea Zilei Naționale a României, peste 130 de pompieri militari timișeni, din cadrul celor 7 subunități de intervenție, sunt pregătiți să acționeze, zilnic, pentru protejarea comunității.
Pentru buna desfășurare a evenimentelor publice anunțate în perioada 30.11.-03.12.2023, odată cu deschiderea Târgului de Crăciun din Timișoara, dar și cu ocazia ceremoniilor militare ce se vor desfășura în data de 01 decembrie și ținând cont că la aceste manifestații se preconizează un aflux mare de persoane, ISU Timiș vă reamintește respectarea măsurilor de prevenire a situațiilor de urgență, astfel:

NU utilizați focul deschis în locuri cu pericol de incendiu.
NU aruncați la întâmplare țigările. Este interzis fumatul în afara locurilor special amenajate.
NU blocați căile de acces pentru a permite intervenția autospecialelor de intervenție sau accesul la hidranții exteriori.
NU lăsați copiii nesupravegheați.
Respectați întotdeauna recomandările forțelor de ordine, sau a organizatorilor evenimentului, pentru a rămâne în siguranță.

Pentru toți cei care aleg să-și petreacă timpul liber în zonele turistice, pompierii timișeni vă recomandă să țineți cont de următoarele:

Dacă mergeți spre zonele montane, trebuie să vă interesați înainte de plecare cu privire la starea vremii, să aveți echipament corespunzător și să nu vă abateți de la traseele marcate pentru a evita producerea unor accidente cu consecințe grave.
În spațiile de cazare să vă informați cu privire la modul de comportare şi evacuare în caz de incendiu, consultați și respectați cu strictețe planurile de evacuare prezente în fiecare cameră de cazare.
Parcarea autoturismelor se va face de o manieră încât să nu blocheze accesul la hidranții stradali sau să reducă dimensiunea căilor de circulație, pentru a se asigura accesul facil al autospecialelor de intervenție în cazul producerii unei situații de urgență.
O grijă deosebită trebuie acordată copiilor, la îndemâna cărora nu trebuie lăsate mijloace de aprindere (chibrituri sau brichete).
De asemenea, manifestați prudență în utilizarea sobelor sau a echipamentelor destinate încălzirii locuinței și NU folosiți mijloace de încălzire (sobe, reșouri, calorifere electrice, aeroterme și alte echipamente) cu defecțiuni sau improvizații.
Întrucât temperaturile sunt în scădere și pot fi emise avertizări de fenomene meteorologice periculoase, mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
În eventualitatea producerii unei situații de urgență apelați numărul unic pentru apeluri de urgență 112.
Cu prilejul Zilei Naționale a României, în data de 01 decembrie 2023, ISU Timiș vă invită să participați la activitățile organizate cu această ocazie, începând cu ora 11:30, în fața Catedralei Mitropolitane Ortodoxe din Timișoara.
Vă urăm La Mulți Ani, dragi români! Și vă dorim să aveți parte de zile liniștite!
 
 
 
 
Pentru alte informații, persoană de contact: purtător de cuvânt sergent major Zorița MIRCOV, 0749402710.

Sursa: ISU Timis

 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram