Timișoara
6 octombrie 2024, 22:19
Clear sky
Clear sky
12°C
Apparent: 11°C
Presiunea: 1014 mb
Umiditate: 91%
Vântul: 5 km/h SW
Rafale de vânt: 15 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:40
Apus: 19:05
 

ISU Timis: Conferința de încheiere a proiectului ROHU 72

Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Banat" al județului Timiș ne informeaza.

             Joi, 23 noiembrie a.c., la sediul Detașamentului 1 de Pompieri Timișoara a avut loc conferința de încheiere a proiectului ROHU 72: ,,Rețea transfrontalieră pentru îmbunătățirea capacității de răspuns și a managementului riscurilor în situații de urgență”. Domnul inspector șef, colonel ing. Lucian-Vasile MIHOC a prezentat rezultatele obținute în urma implementării proiectului, activitățile ce vor contribui la îmbunătățirea calitatății managementului comun al riscurilor și vor proteja viața celor peste 770.000 locuitori din cele trei județe/regiuni partenere. De asemenea, au luat cuvântul în cadrul conferinței domnul dr. Mihai GRECU, medic șef UPU-SMURD, domnul Sorin IONESCU, Subprefectul Județului Timiș, domnul Alexandru PROTEASA, Vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, domnul Sergiu BĂLAȘA, Director ADIVEST și domnul Bogdan MIHĂESCU, liderul de proiect.

            Parteneri în cadrul proiectului au fost Unitatea Administrativ-Teritorială Județul Timiș, Unitatea Administrativ-Teritorială Județul Arad, Asociația Euroregională DKMT (Dunăre-Criș-Mureș-Tisa) și Asociația de Pompieri Voluntari a orașului Morahalom, alături de liderul de proiect, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Managementul Situațiilor de Urgență – ADIVEST.
            Perioada de implementare a proiectului a fost între 01.05.2019  și 30.11.2023, iar obiectivul general a urmărit îmbunătățirea rețelei de cooperare instituționale transfrontaliere, creșterea interoperabilității, capacității de prevenire și intervenție la dezastre prin abordarea riscurilor specific, asigurarea rezilienței la dezastre și dezvoltarea sistemelor de management ale acestora.
            Strategia de management a riscurilor formulate de participanții la proiect a permis celor trei județe/regiuni să abordeze într-un mod eficient previzionarea, apariția și înlăturarea consecințelor dezastrelor/calamităților.
            Pentru atingerea obiectivului specific de creștere a capacității de intervenție transfrontalieră în cazul identificării unor situații de risc comun, au fost achiziționate echipamente specifice de intervenție, dintre care, 3 autospeciale complexe de intervenție încadrate de pompieri timișeni și o autospecială de transport victime multiple și înalt contagioși, un vehicul operațional pentru desfășurarea activităților în cadrul ADIVEST și 3 ambulanțe (tip B2), 1 bus cu remorcă, o autospecială de stingere cu apă și spumă, precum și alte echipamente medicale, pentru partenerii din județul Arad.
             De asemenea, al doilea obiectiv specific al proiectului a vizat creșterea capacității de pregătire transfrontalieră a instituțiilor, cetățenilor, profesioniștilor și voluntarilor pentru abordarea diverselor tipuri de risc în situații de urgență, fiind desfășurate astfel, training-uri pentru profesori, competiții, o tabără pentru copii în domeniul situațiilor de urgență, exerciții tactice comune, tur de studiu, precum și dezvoltarea unui curriculum pentru elevi, în domeniul situațiilor de urgență.
 
 
Pentru alte informații, persoană de contact: purtător de cuvânt sergent major MIRCOV Zorița, 0749402710.

Sursa: ISU Timis

 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram