Timișoara
6 octombrie 2024, 22:24
Clear sky
Clear sky
12°C
Apparent: 11°C
Presiunea: 1014 mb
Umiditate: 91%
Vântul: 5 km/h SW
Rafale de vânt: 15 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:40
Apus: 19:05
 

ISU Timis: Ziua Pompierilor din România - 13 septembrie 2023

Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Banat" al județului Timiș ne informeaza.

Sărbătorim anul acesta 175 de ani de la lupta eroică a pompierilor militari din Dealul Spirii de la 1848. Cu ocazia Zilei Pompierilor din România, celebrată pe 13 septembrie, pentru perpetuarea amintirii eroismului dovedit pe câmpul de luptă de către înaintașii noștri, precum și pentru consolidarea valorilor fundamentale ale patriotismului și respectului față de arma pompierilor, Inspectoratul pentru Situații de Urgență BANAT al județui Timiș organizează și desfășoară următoarele activități aniversar-comemorative pentru marcarea acestui eveniment important:
În zilele de 09, 10 și 13 septembrie, în intervalul orar 17:00-20:00, salvatorii timișeni din cadrul tuturor subunităților de intervenție vor fi prezenți cu puncte de informare preventivă și expoziții statice cu tehnica de intervenție din dotare, în locațiile: Piața Unirii, Piața Libertății și Piața Victoriei din Municipiul Timișoara, pe Platoul Casei de Cultură din Municipiul Lugoj, în fața bisericii ortodoxe din orașul Sânnicolau Mare, Parcarea Pelini din orașul Buziaș, Parcul Anton Kratzer din orașul Deta și Parcul Central din orașul Făget.
Miercuri, 13 septembrie a.c., începând cu ora 10:00, la Catedrala Mitropolitană din Timișoara se va oficia slujba religioasă cu ocazia Sfântului Ierarh Iosih cel Nou de la Partoș - patronul spiritual al pompierilor din România, precum și Sfințirea Drapelului de Luptă al Unității.
Totodată, la invitația Primăriei comunei Cărpiniș, pompierii militari timișeni împreună cu pompierii voluntari vor fi prezenți la manifestările organizate în comuna Cărpiniș, în data de 13 septembrie, începând cu ora 13:30.
Și în acest an, la sediul Aquatim are loc Simpozionul dedicat Zilei Pompierilor din România, în data de 12 septembrie 2023. 
Joi, 14 septembrie, pompierii din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Timișoara, cărora li se alătură voluntarii SMURD, vor participa la deschiderea spectacolului Minunile Sfântului Iosif, începând cu ora 19:30, în Piața Sfântul Gheorghe din Timișoara. 
În încheierea activităților care marchează Ziua Pompierilor din România în acest an, vineri, 15 septembrie, cadrele militare vor participa la Slujba religioasă din localitatea Partoș.

Vă invităm să luați parte alături de noi la aceste evenimente!

Sursa: ISU Timis

 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram