Timișoara
24 noiembrie 2024, 6:00
Mainly clear
Mainly clear
-1°C
Apparent: -4°C
Presiunea: 1034 mb
Umiditate: 87%
Vântul: 10 km/h SE
Rafale de vânt: 26 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:47
Apus: 16:56
 

ISU Timis: Misiunile pompierilor timișeni în perioada 19-20 august 2023

Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Banat" al județului Timiș ne informeaza.

În ultimele 48 ore, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului au acționat în 188 misiuni pentru stingerea incendiilor, acordarea primului ajutor medical, deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții. În urma producerii a 6 accidente rutiere, pompierii au acordat primul ajutor medical și au asigurat măsurile PSI specifice.
În această perioadă, s-a solicitat intervenția pompierilor pentru stingerea a 4 incendii, dintre care, 3 au fost de vegetație uscată și miriște, produse în localitățile Bărăteaz, Bulgăruș și Petroman și unul izbucnit la un stâlp de iluminat stradal în comuna Dumbrăvița. Suprafața totală afectată de aceste incendii de vegetație uscată este cuprinsă între 60-70 hectare. Pompierii au stabilit că incendiile s-au produs ca urmare a utilizării focului deschis în spații deschise. Vă reamintim, arderea vegetației uscate este strict interzisă!
În afara acestor situații, pompierii militari timișeni au asigurat intervenția în alte 7 misiuni specifice.
 
În perioada 19-20 august, echipajele SMURD au fost solicitate să intervină în 161 misiuni desfășurate pentru acordarea asistenței medicale de urgență, fiind asistate 163 persoane (153 adulți și 10 copii). De asemenea, pompierii militari timișeni au desfășurat în acest interval 8 activități de informare preventivă și verificări la unitățile sanitare.
Duminică, 20 august a.c., la nivelul județului Timiș a fost transmisă o avertizare meteorologice de instabilitate atmosferică. În contextul acestei avertizări, pompierii timișeni au intervenit pentru degajarea unui copac căzut în Timișoara și au efectuat o recunoaștere în urma inundării unui parter în comuna Dumbrăvița.
Vă reamintim, informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
 
Din nefericire, vă reamintim, o tânără și-a pierdut viața ieri, pe râul Timiș, în comuna Șag. Pentru evitarea situațiilor care vă pot pune viața în pericol, respectați următoarele măsuri cu privire la scăldat:
 Evitaţi scăldatul în lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau acoperite cu plante, pietre, crengi sau trunchiuri de copaci.
 Nu săriți în apă de pe platforme, poduri sau alte construcţii.
 Nu lăsați niciodată copiii nesupravegheați în apă sau în apropierea acesteia.
 Echipamentele speciale pentru siguranța înotului (colac de salvare, aripioare sau tuburi gonflabile etc.) trebuie utilizate de către copii, sub atenta supraveghere a unui adult.
 Scăldaţi-vă doar în locuri special amenajate pentru înot şi respectaţi avertizările privind interzicerea scăldatului.

 
Pompierii militari timișeni rămân la datorie pentru asigurarea răspunsului prompt la solicitările cetățenilor aflați în dificultate.

Sursa: ISU Timis

 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram