Timișoara
6 octombrie 2024, 22:14
Clear sky
Clear sky
12°C
Apparent: 11°C
Presiunea: 1014 mb
Umiditate: 91%
Vântul: 5 km/h SW
Rafale de vânt: 15 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:40
Apus: 19:05
 

ISU Timis: Prevenirea incendiilor pe timpul Sărbătorilor Pascale

Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Banat" al județului Timiș ne informeaza.

Pentru buna desfășurare a activităților prilejuite de Sărbătorile Pascale, ISU Timiș a dispus unele măsuri pentru a preveni producerea unor situații de urgență care pot pune în pericol viața și bunurile cetățenilor.
Astfel, premergător Sărbătorilor Pascale, au fost verificate unitățile de cult și construcțiile de comerț unde se preconizează a se înregistra o afluență mare de persoane. Pe timpul acestor controale au fost instruite persoanele care au atribuții pe linia apărării împotriva incendiilor din cadrul obiectivelor verificate, fiind distribuite o sererie de materiale de informare preventivă prvind modul de comportare în diferite situații de urgență.
De asemenea, în Noaptea de Înviere, între orele 2200 - 0300, pompierii din cadrul celor 7 subunități de intervenție vor asigura măsurile de prevenire și intervenție în cazul producerii unui incendiu, acordarea asistenței medicale de urgență, precum și evacuarea în situații de urgență, pe durata slujbele religioase, în apropierea lăcașelor de cult unde se va înregistra un număr mare de credincioși participanți.
Pentru prevenirea unor evenimente care pot umbri Sfintele Sărbători Pascale, recomandăm cetățenilor:

să manifeste prudență cu lumânările și candelele aprinse, în timpul derulării slujbelor religioase, pentru a preveni aprinderea hainelor, a părului sau a altor obiecte din apropiere;
să evite deplasarea cu lumânări aprinse în autovehicule;
să mențină libere căile de evacuare din biserică și să nu forțeze accesul în interior, dacă a fost depășită capacitatea construcției;să parcheze mașinile în vecinătatea lăcașurilor de cult astfel încât să nu blocheze accesul autospecialelor de pompieri.

În cazul producerii unui incendiu, se acţionează de urgenţă pentru:

evacuarea tuturor ocupanţilor clădirii, precum şi a bunurilor importante adăpostite, în ordinea valorii;
anunţarea incendiului la numărul unic pentru apeluri de urgență 112;
stingerea incendiului cu mijloacele de primă intervenţie.

Răspunsul la eventualele urgențe medicale va fi asigurat prin intermediul celor 9 echipaje SMURD disponibile zilnic, care vor asigura primul ajutor medical calificat, 2 ambulanțe de terapie intensivă mobilă, 1 ambulanță de terapie intensivă mobilă neonatală, 2 motociclete SMURD și 3 autospeciale pentru transport personal și victime multiple.
                                                       ISU Timiș vă urează un Paște fericit!

Sursa: ISU Timis

 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram