Timișoara
6 octombrie 2024, 22:23
Clear sky
Clear sky
12°C
Apparent: 11°C
Presiunea: 1014 mb
Umiditate: 91%
Vântul: 5 km/h SW
Rafale de vânt: 15 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:40
Apus: 19:05
 

ISU Timis: Gestionarea situațiilor de urgență la deschiderea TIMIȘOARA 2023

Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Banat" al județului Timiș ne informeaza.

Vineri, 17 februarie 2023, începând cu ora 16, în Piața  Unirii din MunicipiulTimișoara are loc deschiderea oficială a evenimentelor din programul „Timișoara 2023 - CAPITALĂ EUROPEANĂ A CULTURII”.
           Un efectiv de peste 30 pompieri militari timișeni și cadre medicale ale UPU SMURD Timișoara vor asigura măsurile de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență pe tot parcursul programului artistic, cu 2 autospeciale de stingere și 6 ambulanțe SMURD. De asemenea, în Piața Mărăști (parcare Taxi) va fi amplasat un spital mobil, pentru a asigura răspunsul prompt în cazurile medicale ce pot surveni.
           În  data de 16 februarie, va avea loc o instruire a organizatorilor și voluntarilor participanți, pe linia cunoașterii modului de acordare a primului ajutor medical de bază, dar și a regulilor de evacuare, în caz de necesitate.
           Pentru buna desfășurare a evenimentului, specialiștii din cadrul Inspecției de Prevenire au desfășurat controale de prevenire și activități de informare preventivă la toate locațiile unde se vor organiza evenimente cu public numeros. Totodată, au fost distribuite materiale care conțin reguli de comportare în situaţii de urgenţă și măsuri de prevenire a incendiilor. Scopul activităților a fost de a veni în sprijinul organizatorilor, astfel încât, prin remedierea deficiențelor constatate în timp util, sa fie redus riscul producerii incendiilor.
         Inspectoratul pentru Situații de Urgență „BANAT” al județului Timiș a dispus unele măsuri pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente negative care pot pune în pericol viața și bunurile cetățenilor. Ținând cont că la aceste manifestații se preconizează un aflux mare de persoane, pompierii recomandă cetățenilor respectarea măsurilor de prevenire a situațiilor de urgență ce pot surveni, astfel:

NU utilizați focul deschis în locuri cu pericol de incendiu;
NU aruncați la întâmplare țigările. Este interzis fumatul în afara locurilor special amenajate;
NU blocați căile de acces pentru a permite intervenția autospecialelor sau accesul la hidranții exteriori.
NU lăsați copiii nesupravegheați;
În cazul producerii unui incendiu, păstrați-vă calmul și părăsiți incinta în care vă aflați, într-un mod organizat. Respectați întotdeauna recomandările forțelor de ordine, sau a organizatorilor evenimentului, pentru a rămâne în siguranță.
In situații de urgență, apelați numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

 
 
Pentru alte informații, persoană de contact: purtător de cuvânt sergent major Mircov Zorița, telefon: 0749402710.

Sursa: ISU Timis

 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram