Timișoara
6 octombrie 2024, 22:16
Clear sky
Clear sky
12°C
Apparent: 11°C
Presiunea: 1014 mb
Umiditate: 91%
Vântul: 5 km/h SW
Rafale de vânt: 15 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:40
Apus: 19:05
 

ISU Timis: Evaluarea activității Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „BANAT” al județului Timiş din anul 2022

Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Banat" al județului Timiș ne informeaza.

În cursul anului 2022, pompierii din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale ISU Timiș au fost prezenți la datorie pentru asigurarea răspunsului prompt și eficient la solicitările cetățenilor, precum și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivelul județului.
Acordarea primului ajutor medical, descarcerarea, stingerea incendiilor, căutarea-salvarea sau deblocarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 32740 misiuni desfășurate de salvatorii timișeni în anul care a trecut.
O pondere de aproximativ 90% din totalul intervențiilor a constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD. A fost solicitată intervenția echipajelor medicale în 22406 misiuni, fiind asistate 22742 persoane (21204 adulți și 1538 copii).
De asemenea, pompierii militari timișeni au acționat pentru localizarea și stingerea a 656 incendii cu pagube înregistrate la nivelul județului. Alte 125 misiuni au constat în efectuarea cercetării, măsurătorilor și marcarea zonelor contaminate. În 25 situații s-a acționate de către echipa pirotehnică pentru asanarea muniției rămasă neexploadată din timpul conflictelor militare.
Totodată, echipajele de intervenție au fost solicitate să intervină în urma producerii a 798 accidente rutiere și feroviare, cazuri în care au fost asistate 971 persoane și care s-au soldat cu 4 decese.
În perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 98 animale în cele 73 misiuni de salvare a acestora.
Printre altele, amintim că în anul 2022 au fost desfășurate 6588 misiuni asociate gestionării pandemiei Covid 19.
Pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, pompierii timișeni au asigurat gestionarea afluxului de persoane refugiate din Ucraina care au intrat pe teritoriul României, prin Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Timiș, prin misiuni în Punctele Operative Avansate: POA Siret, POA Isaccea și POA Sighetu Marmației.
De asemenea, mai multe forțe și mijloace au fost dislocate la nivel național din partea ISU Timiș.
În domeniul apărării împotriva incendiilor, Inspecția de Prevenire a înregistrat 2732 cereri privind securitatea la incendiu. Inspectorii de prevenire au desfășurat 1258 controale, aplicând amenzi contravenționale în cuantum de 2.524.200 lei.
Centrul de Formare și Pregătire în Descarcerare și Asistență Medicală de Urgență a organizat și susținut 15 cursuri și 2 stagii de pregătire pentru personalul încadrat, pe linia acordării primului ajutor medical de bază. Totodată, s-au desfășurat 22 de serii de pregătire cu personalul aparținând structurilor Ministerului Afacerilor Interne.
Cei 252 de voluntari au fost integrați în misiunile specifice de la nivelul județului Timiș, realizând un număr total de 7178 ore.
Alte activități de referință ale ISU Timiș sunt reprezentate de organizarea exercițiilor internaționale, participarea la misiunile de sprijin internațional, dar și la cele naționale de protejare a comunităților.
Printre obiectivele și prioritățile din anul 2023, conducerea ISU Timiș își propune să asigure îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru pompierii timișeni, dotarea cu noi autospeciale de lucru, precum și dezvoltarea activității de voluntariat.
 
Salvatorii timișeni rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în nevoie.
 

Sursa: ISU Timis

 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram