Timișoara
6 octombrie 2024, 22:28
Clear sky
Clear sky
12°C
Apparent: 11°C
Presiunea: 1014 mb
Umiditate: 91%
Vântul: 5 km/h SW
Rafale de vânt: 15 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:40
Apus: 19:05
 

ISU Timis: Asigurarea misiunilor stabilite în competență în perioada 22-25 octombrie 2022

Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Banat" al județului Timiș ne informeaza.

 În perioada 22-25 octombrie 2022, în municipiul Timișoara sunt organizate 2 evenimente cu public numeros. Pompierii militari timișeni se află în serviciu operativ cu tehnica specifică din dotare, fiind pregătiți să intervină în situații de urgență, astfel:

În data de 23 octombrie 2022, pe timpul Campaniei „Învață să salvezi o viață” – ediția a II-a, desfășurată în Piața Operei din Timișoara, între orele 1400-1700, pompierii și paramedicii SMURD vor asigura măsurile specifice la eveniment și vor susține activități de educare și instruire pe linia acordării primului ajutor medical.

În contextul evenimentului, pompierii timișeni vor realiza un exercițiu demonstrativ de descarcerare a unor persoane blocate într-un autoturism, în urma producerii unui accident rutier, iar paramedicii SMURD vor prezenta măsurile corecte de acordare a primului ajutor medical victimelor accidentelor rutiere, dar și lecții de acordare a primului ajutor medical în cazul victimelor aflate în stop cardio-respirator și/sau de obstrucție a căilor respiratorii superioare.

Cu ocazia Zilei Armatei României, în data de 21 octombrie 2022, paramedicii SMURD vor fi pregătiți să intervină pentru acordarea primului ajutor medical calificat pe timpul ceremoniei militare și religioase dedicată plecării „Ștafetei Veteranilor” – ediția a IX-a, respectiv sărbătoririi Zilei Armatei României din data de 25 octombrie 2022, în Parcul Central „Anton Scudier” din Timișoara.

Pentru buna desfășurare a evenimentelor menționate, ISU Timiș a dispus unele măsuri pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente negative care pot pune în pericol viața și bunurile cetățenilor.
Ținând cont că la aceste manifestații se preconizează un aflux mare de persoane, pompierii recomandă respectarea măsurilor de prevenire a situațiilor de urgență ce pot surveni, după cum urmează:

NU utilizați focul deschis în locuri cu pericol de incendiu.
NU aruncați la întâmplare țigările. Este interzis fumatul în afara locurilor special amenajate.
NU blocați căile de acces pentru a permite intervenția autospecialelor sau accesul la hidranții exteriori.
NU lăsați copiii nesupravegheați.
Respectați întotdeauna recomandările forțelor de ordine, sau a organizatorilor evenimentului, pentru a rămâne în siguranță.

Totodată, vă reamintim faptul că a crescut riscul producerii incendiilor de locuințe în această perioadă rece. Urmările acestor incendii pot produce, atât pagube materiale însemnate, cât și pierderi de vieţi omeneşti.
Pentru a trece cu bine peste sezonul rece și din acest an, vă recomandăm să respectați următoarele măsuri care vă vor ține în siguranță pe dumneavoastră și pe cei dragi:

Evitați improvizațiile la nivelul instalațiilor termice și electrice și efectuați verficări periodice ale acestora.
NU alimentaţi mai mulţi consumatori electrici din acelaşi prelungitor (sau din aceeaşi priză) în acelaşi timp.
Instalați detectoare de fum, pentru reduce riscul de a deveni victime ale incendiilor din locuințe.
NU utilizați substanțe ușor inflamabile (benzină, motorină) pentru aprinderea focului.
Verificaţi coşurile de evacuare a fumului, reparaţi-le, izolaţi-le termic şi curăţaţi-le periodic.
NU lăsaţi mâncarea pe foc nesupravegheată.
Interziceţi jocul copiilor cu focul.

În eventualitatea producerii unei situații de urgență, apelați numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Sursa: ISU Timis

 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram